Wens je graag een eigen ontwerpje met foliedruk bij ons te laten produceren?

Hier onder vind je enkele handige tips omtrent het aanleveren van jouw bestanden voor er een bestelling geplaatst kan worden. Het aanleveren van jouw bestanden kan je het best door ons twee aparte bestanden aan te leveren:

  • Bestand digitale print: dit bestand bevat enkel het deel die digitaal opgedrukt mag worden zonder het foliebeeld. Dit kan een JPEG of PDF zijn.
  • Bestand foliedruk: als bestand voor de foliedruk vragen wij om steeds een vectorieel bestand in PDF aan te leveren. Hierbij zou de tekst in contouren of outlines moeten staan. Alles staat dan in één (spot)kleur met de benaming FOIL

TIP: wij raden aan om de datum niet in het foliebestand toe te voegen, maar om deze apart in een tekstvak op het kaartje te zetten. Op deze manier kan je deze steeds zelf aanpassen bij geboorte in jouw ontwerpje zonder nogmaals contact te moeten hebben met ons.

Zodra dit werd ingevoegd op jouw ontwerp ontvang je van ons een mailtje en kan je een proefdrukje bestellen.

 

Wat is een vectorieel bestand?

Een bestand in vector kan oneindig worden vergroot, zonder enig kwaliteitsverlies. Het grote voordeel is ook dat elk object in het bestand eenvoudig van kleur kan gewijzigd worden.

 

Wat is een bitmap bestand?

Bij een bitmap bestand is elke pixel al beschreven in een kleur. Bij vergroting van bitmap beelden treedt er steeds kwaliteitsverlies op, de editor geeft een melding wanneer de kwaliteit te laag wordt. De kleur is bij dergelijke bestanden ook niet te wijzigen. Hierdoor zijn deze bestanden niet geschikt voor de opmaak van een folie ontwerp.

 

Wat is een outlines bestand?

Een outlines bestand, of ook een bestand in contouren genoemd. De tekst wordt in dit bestand beschreven in een wiskundige vorm zodat dit niet verkeerd geïnterpreteerd kan worden op verschillende systemen. Elke letter wordt hierdoor in het PDF-bestand vectorieel omschreven.

 

Wat zijn CMYK of RGB-waarden?

De waarden in CMYK of RGB geven de kleurwaarden aan in een bestand. Alle beelden die we gebruiken om te drukken, worden om te drukken omgezet naar CMYK waarden. CMYK staat voor Cyaan Magenta Gele en Zwarte inkt. Beelden die gebruikt worden op een beeldscherm worden weergeven in RGB-waarden. Een scherm toont de pixels in rood, groen of blauw.

 

Om de kleuren goed te interpreteren, wordt dit beschreven in een profiel. Wij maken gebruik van het CMYK profiel ISO Coated V2. Alle beelden worden uiteindelijk omgezet naar CMYK ISO Coated V2 waarden. Om zeker te zijn dat het beeld zo waarheidsgetrouw mogelijk gedrukt wordt, is het best om het beeld al om te zetten in dit profiel.

 

Een beeld omzetten van kleurenruimte of het toewijzen van een profiel gebeurt doorgaans in Photoshop of via Indesign.

Dit kan je doen in Photoshop via deze weg:

  • Bewerken
  • Omzetten in profiel
  • Doelruimte
  • ISO Coated V2

Via Indesign kan het zo:

  • PDF creatie: exporteren naar PDF
  • Uitvoer
  • Kleuromzetting: omzetten in doel
  • Doel: ISO Coated V2
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen