Wat gebeurt er als ik afwezig ben op het moment van de levering

Uiteraard verwachten wij niet dat je de hele dag wacht op de levering van jouw fantastisch Tadaaz-pakje! Je hebt net als iedereen een drukbezet leven en daarbovenop een belangrijke gebeurtenis te plannen!

BPOST

Wanneer je kiest voor een thuislevering met Bpost, laat de bezorger jouw pakje achter in de brievenbus, belt bij jou aan of levert jouw pakje volgens jouw Bpost voorkeur (zie TIP Hieronder).  

Als Bpost toch niet in staat is om het pakje bij jou te leveren, dan gaat het pakje naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt. Je krijgt een kaartje in de brievenbus waarop het adres van het afhaalpunt staat en ook vanaf wanneer het daar door jou af te halen is (de volgende dag dus, rekening houdende met de openingsuren van dat afhaalpunt). Heel wat afhaalpunten zijn op zaterdag of zelfs zondag open, waardoor je toch heel snel je pakje kan ophalen!

Het pakje blijft 14 dagen beschikbaar in het afhaalpunt. Heb je het binnen die termijn niet opgehaald, dan stuurt B-Post dit naar ons terug.  Neem in dat geval zeker contact met ons op via hello@tadaaz.be!

TIP: je kan via de link https://track.bpost.be/preferences/?language=nl jouw voorkeur voor levering doorgeven aan Bpost. 

DPD

Heb je gekozen voor een Thuislevering met DPD dan leveren zij jouw pakje meteen bij jou of je buur aan de deur. DPD bericht jou over de levering, tot op 1 uur nauwkeurig. Een lastminute wijziging in leveringsdatum én plaats kan nog tot 30 minuten voor het moment van levering. Volg ook je pakje live op een kaart en zie hoeveel stops de chauffeur nog moet doen voor hij aan jouw deur stopt. Ben jij of je buur niet aanwezig op het moment van levering, dan kan je het pakket ophalen in een DPD Pickup Point bij jou in de buurt. Op deze manier heb je je pakket zo snel mogelijk in je bezit en bepaal je zelf wanneer je het gaat ophalen.

De DPD chauffeur laat een mededeling in je brievenbus achter met vermelding van het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer je het pakket kan ophalen. Je krijgt van DPD een e-mailbericht wanneer het pakket is aangekomen in de Pickup parcelshop.

Neem je identiteitsbewijs mee wanneer je je pakket gaat afhalen. Je krijgt 7 dagen tijd om het op te halen, daarna wordt het terug naar de afzender gestuurd.

Op www.dpd.com/be kan je de status van je pakket nagaan en vind je meer informatie over onze Pickup parcelshops (locaties, openingsuren…).

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen